Boostervaccinatie voor jongeren van 12 t/m 17 jaar mogelijk na goedkeuring EMA

Jeugdzorg

Geplaatst op: 17 februari 2022

Boostervaccinatie 12 tot 17 jaar

boostervaccinatie-12-tot-17-jaarEen boostervaccinatie wordt mogelijk voor jongeren van 12 t/m 17 jaar nadat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) dit heeft goedgekeurd. Daarmee kan een eigen afweging worden gemaakt. Dat schrijft minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer. De Gezondheidsraad liet eerder al weten dat er geen medische redenen zijn om alle jongeren van deze leeftijd programmatisch een booster aan te bieden. Naar verwachting komt het EMA begin maart met een beoordeling.

Lees hier de Kamerbrief

Als jongeren na een afgeronde basisvaccinatieserie tegen COVID-19 besmet raken, dan hebben zij meestal milde klachten. Dit geldt ook voor jongeren uit medische risicogroepen. Hoewel de Gezondheidsraad geen medische reden ziet om alle jongeren een booster aan te bieden, willen sommige jongeren wel een booster. Zij willen bijvoorbeeld iemand uit hun gezin beter beschermen. Als het EMA de booster voor jongeren goedkeurt, dan zal minister Kuipers het besluit nemen dat zij die dat willen een booster krijgen.

Jongeren in de zorg

De discussie is relevant voor jongeren die stage lopen in de zorg en binnen deze leeftijdscategorie vallen. BVKZ heeft om deze reden aangedrongen tijdens het ‘boostercampagne overleg’ rekening te houden met deze leeftijdsgroep. Zij gaan tijdens hun stage om met kwetsbare groepen in onze  samenleving.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.