Avondklok en formulieren

zorgverleners, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 22 januari 2021

Aansluitend op de berichten in de media inclusief onze nieuwsbrief en site gaat de avondklok zaterdag 23 januari in. De avondklok geldt van 21:00 uur s ’avonds tot 04:30 uur s ’ochtends. Het is verboden om zonder geldige reden buiten te zijn.

Als u tijdens de avondklok buiten moet zijn, dan heeft u een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ nodig. Als u of één van uw zorgmedewerkers voor werk buiten moet zijn heeft u/zij tevens een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. De werkgever geeft deze ‘werkgeversverklaring’ aan werknemers.

Mantelzorger
Mantelzorger hebben ook een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ nodig indien ze tijdens de avondklokuren buiten moeten zijn voor noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg. Vink in het vakje ‘ Iemand anders heeft dringend mijn hulp nodig’ aan en vul bij de toelichting in: vanwege noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg. Zorgt u voor meerdere mensen? Vul voor elke zorgvrager een aparte verklaring in.

ZZPers in de zorg
Zij vullen beide formulieren in. De werkgeversverklaring vult u als ZZP’er zelf in. Bij de ‘Verklaring werkgever’ vult u de eigen bedrijfsnaam in. Onder ‘informatie werknemer’ zet u de contactgegevens van uw opdrachtgever. U mag de verklaring zelf ondertekenen.

U kunt de formulieren uitgeprint of digitaal invullen en moet u bij u dragen. Op de site van de Rijksoverheid vindt u verdere informatie over de avondklok, voor wie de avondklok geldt en de formulieren.

Beide formulieren vindt u ook hier:
Eigen verklaring avondklok
Werkgeversverklaring avondklok

Tip
Als werkgever wilt u nu al de werkgeversverklaringen voorbereiden. Gebruik de standaard formulieren van de Rijksoverheid. Attendeer de werknemers op hun plicht om zelf voor de ‘eigen verklaring’ te zorgen.
Er wordt nog gewerkt aan formulieren in word-format. Ook deze zullen op de eerder genoemde site van de rijksoverheid beschikbaar komen.

Bron: Rijksoverheid/KvK

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.