Alles over de Wtza nu te vinden op overzichtelijke site

jeugdhulpaanbieders, Wkkgz, Zorgaanbieders, Jw, pgb, Wlz, Zvw

Geplaatst op: 22 juli 2021

Op 1 januari 2022 treedt de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking. Deze wet vervangt de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi) en heeft nieuwe toetredingsregels voor zorg- en jeugdhulpaanbieders. Dit is nodig om de transparantie en verantwoording in de sector en het bewustzijn over kwaliteit te vergroten. 

Met de Wtza verandert er een aantal dingen voor de startende zorgaanbieders en krijgen zij bijvoorbeeld te maken met een meldplicht. Ook voor bestaande aanbieders kan de wet gevolgen hebben. Op deze website kunt u informatie vinden over wat de Wtza voor u betekent. Vanaf 1 januari 2022 kunnen aanbieders zich via deze website melden en indien nodig een vergunning aanvragen.

Een ruime vraag- en antwoordsectie, de kwaliteits-check, handige links en andere nuttige info over de Wtza helpen zowel de startende als bestaande zorg- en jeugdhulpaanbieders om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Wtza.

BVKZ is nauw betrokken bij de ontwikkeling van communicatiematerialen omtrent de Wtza. Het behartigt daarbij de belangen van de kleinschalige (pgb) zorgaanbieders. Heeft u vragen of loopt u tegen issues aan die niet duidelijk zijn of die beter/anders gecommuniceerd moeten en kunnen worden, laat ons dit dan weten via info@bvkz.nl. De communicatiematerialen worden niet alleen voor u, maar ook met input van u ontwikkeld!  In de komende maanden worden er diverse infographics, brochures en een animatievideo ontwikkeld. Ook werkt BVKZ aan een aantal digitale kennisbijeenkomsten voor haar leden met als thema’s: meldplicht, toezicht, jaarverantwoording en vergunningsplicht. Houd onze site en nieuwsbrief in de gaten voor de data.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.