Green Deal

Laatste update: 9 januari 2023

Green Deal

green-deal

Klimaatverandering en milieuverontreiniging zorgen voor een grotere en veranderende zorgvraag. Dit leidt tot stijgende druk op de zorg en op de zorgkosten. Veel zorgprofessionals zijn dan ook voorstander van een snelle overgang naar een klimaatneutraal zorgstelsel. De Greendeal is een samenwerking tussen de Rijksoverheid en vertegenwoordigende organisaties uit de zorg, zorgverzekeraars en banken.

5 doelen

In de Green Deal hebben partijen 5 doelen en acties afgesproken voor de periode 2023 tot en met 2026.

  • Meer inzet op gezondheid
  • Vergroten van bewustwording en kennis
  • 55% minder directe CO2-uitstoot in 2030 en klimaatneutraal in 2040
  • 50% minder primair grondstofgebruik in 2030 t.o.v. 2016 en maximaal circulaire zorg in 2050
  • Verminderen van milieubelasting door medicatie(gebruik)
BVKZ heeft in december 2022 de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 ondertekend. Want de zorg kan en moet duurzamer en kleinschalige zorgaanbieders spelen hierin een belangrijke rol. We willen hier graag het gesprek over voeren en vooral de kleinschalige zorgaanbieders betrekken.

 

Nieuwsbericht BVKZ – Kleinschalige zorg kan bijdragen aan behalen duurzaamheidsdoelen

Voorbeelden

Goede voorbeelden kunnen helpen bij het verduurzamen van de zorg. We zijn er van overtuigd dat er goede voorbeelden te halen zijn binnen de kleinschalige zorgaanbieders die toepasbaar zijn of tot inspiratie kunnen dienen bij andere (en grotere) zorgaanbieders. Kent u deze voorbeelden? Laat het ons weten via [email protected].

ALLEEN VOOR BVKZ LEDENUitroepteken BVKZ Kennisplein, Academie en Shop
Alleen BVKZ leden hebben toegang tot onze kennisdocumentatie, e-learnings en digitale kennisbijeenkomsten. Wilt u ook toegang? Word dan lid van BVKZ.