In kleinschalige woonvormen wonen cliënten met een klein aantal andere cliënten samen, waar zij verzorgd en ondersteund worden. Er zijn ook woonvormen waar cliënten samenwonen met bijvoorbeeld studenten (intergenerationeel wonen). De zorg varieert van lichte begeleiding tot intensieve 24-uurszorg. De kleinschalige woonvorm staat meestal in de ‘gewone’ wijk in de stad, het dorp of op het platteland.
Kleinschalig wonen is er voor verschillende cliënten, zoals cliënten met:
Kleinschalig wonen wordt gefinancierd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet (Zvw) of vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).
Er kan sprake zijn van scheiding tussen wonen en zorg. Dit betekent dat zorgverleners en cliënten niet alleen een zorgovereenkomst, maar ook een huurovereenkomst met elkaar aangaan. De cliënt betaalt dan zelf de huur, dit wordt niet vergoed vanuit de verschillende zorgfinancieringswetten.
Eldermans|Geerts – Huurconstructies in de zorg
Gesprek Eigen Regie
Categorie:
Categorie:
Agenda
Houd mij op de hoogte
van het laatste zorgnieuws
Houd mij op de hoogte van alle actuele zaken
Snel naar
Kennisplein
Wij gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Om toegang te verkrijgen tot Mijn BVKZ en het volledige Kennisplein dient u lid te zijn van onze branchevereniging. Bent u geen lid? Klik dan op de gele knop ‘Lid worden’.
Inloggen