Kwaliteitsmanagement & -systeem

Laatste update: 10 januari 2023

Wat is een kwaliteitsmanagementsysteem?

Een kwaliteitssysteem/kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) is een managementinstrument om de kwaliteit van je bedrijfsvoering te waarborgen en te verbeteren. Het systeem maakt zichtbaar wat de kritieke processen in de organisatie zijn, of klantaanvragen juist en tijdig verwerkt worden en of je klanten tevreden zijn.

Veel financierders vragen van zorgaanbieders dat ze systematisch werken aan de kwaliteit van zorg en dat dit geborgd is door het werken met een kwaliteitssysteem. De inspectie laat certificatie van het kwaliteitsmanagementsysteem vaak meewegen in hun risico beoordeling van een organisatie.

Voor de zorgsector kunnen diverse kwaliteitsmanagementsysteem gebruikt worden zoals ISO, HKZ, NEN-EN 15224 en Prezo.


BVKZ ACADEMIE – VOOR BVKZ LEDEN

Als lid van BVKZ heeft u toegang tot de BVKZ Academie. De BVKZ Acdemie geeft u toegang tot kennisbijeenkomsten uit het verleden en u kunt de presentatie en de opname in alle rust terugkijken.

In het verleden heeft BVKZ kennisbijeenkomsten georganiseerd over kwaliteitssystemen in de zorg. Klik op het logo van de BVKZ Academie om in te loggen en de kennisbijeenkomsten te bekijken.

ALLEEN VOOR BVKZ LEDENUitroepteken BVKZ Kennisplein, Academie en Shop
Alleen BVKZ leden hebben toegang tot onze kennisdocumentatie, e-learnings en digitale kennisbijeenkomsten. Wilt u ook toegang? Word dan lid van BVKZ.