Kamer van Koophandel

Laatste update: 9 januari 2023

De Kamer van Koophandel (KvK) behartigt de belangen van ondernemingen in Nederland. Het is een organisatie die ondernemers helpt te starten met ondernemen, te innoveren en te ondernemen in binnen- en buitenland. Daarnaast adviseert de KvK de overheid.

De KvK is het bekendst vanwege het beheer van het Handelsregister. Iedereen die een onderneming start, ongeacht rechtspersoon, moet zich registreren in het Handelsregister. Ook de zorgaanbieder die als ZZP-er activiteiten verricht in de wonen/zorg/begeleiding of dagbesteding, is verplicht zich te melden en in te schrijven in het Handelsregister.

Ondernemers in de zorg, zijn ook ondernemers. Daarom is inschrijving in het Handelsregister verplicht.

Bij het opstarten van een organisatie, is inschrijving bij het Handelsregister verplicht. Met het doorlopen van een aantal stappen kan een organisatie online in geschreven worden. Uiteindelijk wordt de inschrijving afgerond door een persoonlijke afspraak te maken bij de dependance van de Kamer van Koophandel bij u in de regio.

ALLEEN VOOR BVKZ LEDENUitroepteken BVKZ Kennisplein, Academie en Shop
Alleen BVKZ leden hebben toegang tot onze kennisdocumentatie, e-learnings en digitale kennisbijeenkomsten. Wilt u ook toegang? Word dan lid van BVKZ.