AGB-Code

Laatste update: 9 januari 2023

AGB-Code

agb-codeEen AGB code (Algemene Gegevens Beheer-code) is een landelijke code waarmee de zorgverlener kan worden herkend. Als zorgaanbieder in Nederland heeft u een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen factureren. Naast het factureren helpt deze registratie ook als identificerende sleutel bij administratieve processen binnen de zorg.

In het AGB-register staat alle noodzakelijke (zorg)informatie om declareren en het afsluiten van contracten tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders mogelijk te maken. Ook is het AGB-register de basis voor iedereen die informatie zoekt van een zorgaanbieder. Het AGB-register wordt beheerd door Vektis.

AGB-Code aanvragen

U kunt verschillende AGB-codes aanvragen: voor uzelf en/of voor uw onderneming- of vestiging. Heeft u zowel een persoonlijke als een ondernemings-AGB-code nodig? Vraag deze dan tegelijk aan.

AGB code aanvragen

wtzaVanaf 1 januari 2022 is het voor de meeste nieuwe zorgondernemers verplicht om te voldoen aan de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Bekijk vóór het aanvragen van de AGB-code of u hier als nieuwe zorgaanbieder aan moet voldoen. Vektis kan geen AGB-code verschaffen als uw onderneming niet aan de eisen van de Wtza voldoet.

 

Zorginstellingen en zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) hebben voor het werken met het PGB Portaal altijd een AGB-code nodig. Zowel voor het werken op papier, als digitaal. U gebruikt de AGB-code voor het afsluiten van een zorgovereenkomst met een budgethouder. Daarnaast heeft u een VECOZO certificaat nodig om in te kunnen loggen op het portaal. Het VECOZO certificaat kunt u alleen aanvragen als u beschikt over een AGB-code.

 

ALLEEN VOOR BVKZ LEDENUitroepteken BVKZ Kennisplein, Academie en Shop
Alleen BVKZ leden hebben toegang tot onze kennisdocumentatie, e-learnings en digitale kennisbijeenkomsten. Wilt u ook toegang? Word dan lid van BVKZ.