Inwerkprogramma nieuwe medewerkers

Laatste update: 9 januari 2023

Naast de functiewaarderingen en salariëring die door diverse CAO’s zijn vastgesteld, is een goed inwerkprogramma en begeleiding van een nieuwe medewerker erg belangrijk. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen in het wederzijds vermogen de taken en verantwoordelijkheden te kunnen uitvoeren. Daarnaast kan de nieuwe medewerker tijdens de inwerkperiode bekend worden gemaakt met de secundaire voorwaarden binnen de werksfeer. En de eisen die intrinsiek verbonden zijn met de geldende kwaliteitseisen en normen.

Maak werk van inwerken: Iedereen begrijpt dat goed inwerken belangrijk is en voordelen heeft. Toch gaat het te vaak mis door de waan van de dag en een gebrek aan concrete afspraken over het inwerkprogramma. Een nieuwe werknemer kan niet zichzelf inwerken. Hij kan hooguit vragen om hulp als hij ergens tegenaan loopt.

Uiteindelijk resulteert een goed inwerkprogramma in een besparing van tijd, fouten en kosten en vergroting van de motivatie van de nieuwe medewerker.

ALLEEN VOOR BVKZ LEDENUitroepteken BVKZ Kennisplein, Academie en Shop
Alleen BVKZ leden hebben toegang tot onze kennisdocumentatie, e-learnings en digitale kennisbijeenkomsten. Wilt u ook toegang? Word dan lid van BVKZ.