Gezond en veilig werken: cultuurtool en infokaart veilig eten

Gezond en veilig werken: cultuurtool en infokaart veilig eten

Heeft u uw Arbobeleid op orde, maar merkt u dat het werk niet altijd op een gezonde en/of veilige manier gebeurt?

Vindt u gezond en veilig werken belangrijk? Heeft u uw Arbobeleid op orde, maar merkt u dat het werk niet altijd op een gezonde en/of veilige manier gebeurt?

Wilt u nadenken over wat u nog meer kunt doen om het werk van uw medewerkers op een gezonde en veilige manier uit te voeren en daarmee uitval en uitstroom van werknemers te voorkomen?

Dan kan het nuttig zijn de Cultuurtool gezond- en veilig werken te doorlopen en daarbij direct zelf een verbeterplan op te stellen.

Deze tool neemt u mee door vier belangrijke factoren die van invloed zijn op de organisatiecultuur.

  1. Leiderschap
  2. Participatie en consultatie van medewerkers
  3. Leerfocus
  4. Prioriteit voor gezond en veilig werken

Infokaart veilig eten in zorginstellingen en woonvormen

Door veilig om te gaan met het eten, voorkomt u dat er mensen ziek van worden. Hoe? Let goed op bij het kopen, koken en bewaren van voedsel. Het Voedingscentrum heeft hierover een nieuwe informatiekaart ontwikkeld.

Hygiënecode

Als lid van BVKZ heeft u gratis toegang tot de complete Hygiënecode voor zorgorganisaties en woonvormen.

Alleen leden
Wilt u dit artikel graag lezen?

Alleen BVKZ leden hebben toegang tot onze kennisdocumentatie, e-learnings en digitale kennisbijeenkomsten. Wilt u ook toegang? Word dan lid van BVKZ.

Waarom lid worden? Bekijk de voordelen

Wil je reageren op dit artikel?
Laat dan hieronder een reactie achter

Inloggen op Mijn BVKZ en Kennisplein

Om toegang te verkrijgen tot Mijn BVKZ en het volledige Kennisplein dient u lid te zijn van onze branchevereniging. Bent u geen lid? Klik dan op de gele knop ‘Lid worden’. 

Inloggen