Contractstandaarden Wmo
Het Ketenbureau i-Sociaal Domein heeft samen met gemeenten en zorgaanbieders de Contractstandaarden Wmo 2015 (CS Wmo 2015) ontwikkeld. Met contractstandaarden worden onnodige verschillen in contracten en inkoopdocumenten weggenomen. Hierdoor nemen de administratieve lasten af. De randvoorwaarden in het contract (de zogenoemde niet-kernbedingen) zijn gestandaardiseerd.
In de onderstaande video wordt op een korte manier uitgelegd hoe de Contractstandaarden Wmo 2015, inkopers van gemeenten en verkopers van zorgaanbieders gaan helpen in hun dagelijks werk. In de komende maanden bespreken verschillende commissies van de VNG de standaarden. Het doel is om de standaarden eind november aan de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de VNG voor te leggen. Het advies aan de ALV is om de contractstandaarden algemeen verbindend te verklaren
De Week van de Standaarden
Van 11 november t/m 15 november is de Week van de Standaarden, een week vol inspirerende en leerzame sessies, belichten het ketenbureau i-sociaal domein allerlei aspecten van standaardisatie, toegepast op de uitvoering van de Jeugdwet en de Wmo.
Standaardisatie kán een bijdrage leveren aan een goed lopende keten in het sociaal domein, met betere informatievoorziening, meer eenvoud in de uitvoering en minder administratieve lasten. Klinkt mooi, maar hoe werkt dat in de praktijk? Welke tools heeft u als professional bij een gemeente of (zorg)aanbieder om er de vruchten van te plukken?
- Hoe komen we tot meer eenduidigheid in de jeugdzorgtarieven?
- Hoe helpt het Normenkader Begeleiding om beter te indiceren in de Wmo?
- Welke impact heeft het streven naar meer standaardisatie binnen de Hervormingsagenda jeugd op gemeenten en aanbieders?
- En hoe staat het met het berichtenverkeer en de standaard administratieprotocollen?
Dit is slechts een kleine greep uit alle onderwerpen die voorbijkomen. Het complete overzicht van alle sessies vindt u op de website van Ketenbureau i-Sociaal Domein. Deelname is uiteraard gratis!