Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

CAO Jeugdzorg

CAO Jeugdzorg

De CAO Jeugdzorg 2024 – 2025 heeft een looptijd van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025.

De CAO-partijen hebben een akkoord bereikt over de CAO Jeugdzorg 2024 – 2025. De looptijd van de CAO is 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025.

De CAO Jeugdzorg is van toepassing op alle arbeidsovereenkomsten die gesloten worden tussen werkgevers en werknemers die vallen onder de werkingssfeer van de CAO. Volgens de CAO zijn in ieder geval de volgende rechtspersonen werkgevers:

  • het bieden van ondersteuning van, en hulp en zorg aan jeugdigen en ouders, stiefouders of anderen die een jeugdige als behorende tot hun gezin verzorgen en opvoeden bij opgroei- en opvoedingsproblemen- door het inzetten van het vakmanschap van de orthopedagogiek, de ontwikkelingspsychologie en kennis van het gezinssysteem, met als doel:
    • deze problemen te verminderen, te stabiliseren, (methodisch) te behandelen of op te heffen en/of
    • om te gaan met de gevolgen van psychosociale problemen en/of gedragsproblemen van de jeugdige, of bij dreigende zodanige problemen.
  • vallen in ieder geval aanbieders die de volgende zorg(vormen) aanbieden:
    • (kortdurende) ambulante hulp (zowel generalistische als specifieke) aan jeugdigen, het gezin en netwerk daaromheen
    • (opvoedings)trainingen voor ouders en jongeren gericht op aanpak van gedrags- en ontwikkelingsproblemen
    • crisishulp: thuis, in een ander gezin of op locatie van een instelling
    • pleegzorg arrangementen of zorgprogramma’s waarin jeugdigen tijdelijk, in deeltijd of volledig, op locatie van een instelling verblijven (zorg, opvoeding, (gezins)behandeling)
    • gesloten jeugdhulp

Werknemer en -gever CAO Jeugdzorg

Een werknemer is de persoon die een arbeidsovereenkomst is aangegaan met de hierboven genoemde werkgever. De werkgever en werknemer mogen in principe niet afwijken van de afspraken die in de CAO staan. De werkgever kan met instemming van de ondernemingsraad afspraken maken in aanvulling op artikelen uit de CAO of over onderwerpen die niet in deze CAO staan. Deze afspraken mogen niet in strijd zijn met de afspraken die in deze CAO staan.

Extra informatie

Alleen leden

Wilt u dit artikel graag lezen?

Alleen BVKZ leden hebben toegang tot onze kennisdocumentatie, e-learnings en digitale kennisbijeenkomsten. Wilt u ook toegang? Word dan lid van BVKZ.

Waarom lid worden? Bekijk de voordelen

Inloggen op Mijn BVKZ en Kennisplein

Om toegang te verkrijgen tot Mijn BVKZ en het volledige Kennisplein dient u lid te zijn van onze branchevereniging. Bent u geen lid? Klik dan op de gele knop ‘Lid worden’. 

Inloggen