BVKZ accounts
Wanneer u onze artikelen in de nieuwsbrief leest, komt het regelmatig voor dat wij u doorverwijzen naar ons Kennisplein of de BVKZ Academie (Shop) of het ledengedeelte van onze website. Hiervoor vragen wij u vaak opnieuw in te loggen. Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijk gebruik kunt maken van onze omgevingen hebben we voor u een aantal tips.
Veilig wachtwoord
Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat u een veilig wachtwoord heeft. Digivaardig in de zorg heeft een factsheet ontwikkeld over hoe u zelf gemakkelijk een veilig wachtwoord kunt verzinnen. Daarnaast zijn er diverse websites die voor u een veilig wachtwoord kunnen genereren.
Hackers
Veel mensen denken: Maar ik heb toch niks te verbergen? Dus het is ook geen ramp als een hacker mijn wachtwoord te pakken krijgt. Niets is minder waar! Bekijk de video waarom het belangrijk is om een veilig wachtwoord in te stellen!
Zorg ervoor dat u voor elk account een ander wachtwoord instelt. Als een hacker eenmaal één van uw wachtwoorden bemachtigd, dan heeft hij waarschijnlijk ook toegang tot al uw andere accounts.
Wachtwoorden onthouden
Het is lastig om alle wachtwoorden van al uw accounts te kunnen onthouden. Gelukkig kunt u daarvoor gebruikmaken van de wachtwoordmanagers en in-browser wachtwoordmanagers.
In-browser wachtwoordmanager
Vaak kunt u, nadat u een veilig wachtwoord heeft ingesteld voor een account, ervoor kiezen om het wachtwoord op te slaan in uw internetbrowser (Google Chrome, Firefox, Edge, Safari). Het is wel belangrijk dat u daarnaast altijd het antivirusprogramma op uw computer is bijwerkt naar de laatste versie.
Jarenlang hebben beveiligingsexperts het advies gegeven nooit wachtwoorden op te slaan in de browser. Tegenwoordig zijn in-browsers wachtwoorden veel veiliger door het gebruik van tweestapsverificatie.
Wachtwoordmanagers
Een wachtwoordmanager is een programma dat u helpt al uw wachtwoorden te beheren, onthouden en verbeteren. Met een wachtwoordmanager hoeft u vaak nog maar één wachtwoord te onthouden: dat van de wachtwoordmanager.
Bron: Digivaardig in de zorg