BVKZ

Branchevereniging Kleinschalige Zorg
Betrokken
Wij kennen onze leden en herkennen de vraagstukken waar ze voor staan. We hebben korte lijnen, schakelen snel, zijn flexibel en staan altijd klaar voor een gesprek of advies. Wij voelen ons verbonden met de kleinschalige zorgaanbieders en werken met enthousiasme voor onze leden.
Betrouwbaar
Op ons kunt u rekenen. Wij komen afspraken na en als iets niet mogelijk is, geven we dat ook aan. We houden niet van verrassingen en werken met open vizier.
Verbindend
Wij doen het samen met anderen want dat maakt iedereen krachtiger. We verbinden leden zodat ze er niet alleen voor staan. Samen zijn we sterker.

Branchevereniging Kleinschalige Zorg is 10 jaar geleden gestart als branchevereniging voor kleinschalige zorg omdat er niemand voor de kleinschalige zorgaanbieders op kwam. Ook weten wij hoe het voelt om als kleinschalige zorgaanbieder alles alleen te moeten regelen. Daarom zijn wij er om u te ondersteunen en adviseren.

Onze missie

BVKZ zet zich in voor kleinschalige zorg in ons zorglandschap.

Onze visie

Persoonlijke zorg en individuele aandacht is voor iedere zorgvrager beschikbaar. Ieder mens is anders en dat zien wij. Iedere zorgvrager heeft een vraag met individuele wensen en behoeften en daar wordt rekening mee gehouden. Kleinschalige zorgaanbieders kijken naar de individuele zorgvrager en stemmen de zorg/ondersteuning hierop af. Daarmee is iedere zorgverlening passend en op maat. Zorgverleners krijgen de ruimte om vanuit de bedoeling en hun vakmanschap de juiste keuzes te maken. BVKZ creëert de ruimte voor kleinschalige zorgaanbieders om op professionele wijze inhoud te geven aan innovatie en ondernemerschap.

Leden

Sinds 2011 zetten wij ons in voor kleinschalige zorgaanbieders zoals u. Het maakt niet uit in welk domein of binnen welke financieringsvorm u actief bent. Onze achterban is erg divers, onze leden leveren bijvoorbeeld ambulante zorg, hebben een zorgboerderij, zijn coaches, leveren dagbesteding, zijn een wooninitiatief, hebben een gezinshuis of leveren een andere vorm van kleinschalige zorg of begeleiding

BVKZ is  samenwerkingspartner in kleinschalige zorg.

Het behouden, bevorderen en stimuleren van kleinschalige zorg

Het zorglandschap kan niet zonder kleinschalige zorgaanbieders. De positie van de kleinschalige zorg moet continue bewaakt en besproken worden. Bij elke ontwikkeling stellen wij onszelf de vraag: “Wat betekent dit voor (de toekomst van) de kleinschalige zorgaanbieders?”. Wij brengen de kleinschalige zorg onder de aandacht bij het ministerie van VWS, de gemeenten, zorgkantoren, zorgverzekeraars en andere belangrijke partijen.

Houd de zorg menselijk!

U bent kleinschalige zorgaanbieder geworden vanuit de passie en liefde voor de zorg aan anderen. Die persoonlijke zorg en individuele aandacht, dát is waar het om draait en dat is waar BVKZ voor staat.

Keuzemogelijkheid en keuzevrijheid voor cliënten

Iedere cliënt moet kunnen kiezen voor de zorgaanbieder die de zorg kan geven die bij hem past. Dit vinden wij als BVKZ belangrijk en daar zetten wij ons voor in. Het hebben van eigen regie is voor de cliënt ontzettend belangrijk. Ongeacht de soort financiering zetten wij ons in om deze regie, de keuzemogelijkheid en -vrijheid voor de cliënt te behouden.

Ruimte voor ondernemerschap en innovatie

Wij creëren ruimte voor uw ontwikkeling als ondernemer en stimuleren innovatie. Ondernemerschap en innovatie prikkelt de zorgsector en komt ten goede aan cliënten en zorgverleners. Juist kleinschalige zorgorganisaties zijn wendbaar, flexibel en zien mogelijkheden om het anders te doen. Dat vinden wij belangrijk en brengen wij onder de aandacht. Lees bijvoorbeeld onze position paper.

Hoe geven wij hier invulling aan?

Collectieve belangenbehartiging:
Informeren: u mist niets
Kennis delen = wijzer worden
Goed advies, juiste ondersteuning
Leden verbinden
Voordelen lidmaatschap BVKZ
  • BVKZ Kennisplein: Als lid krijgt u toegang tot het BVKZ Kennisplein, voor handreikingen, documenten/templates en handige links.
  • Nieuwsbrief: Tweewekelijks ontvangt u onze nieuwsbrief met relevantie informatie in het belang van de kleinschalige zorg. Het actuele nieuws ontvangt u direct van ons via een nieuwsflits.
  • BVKZ Academie: We bieden voor leden diverse digitale kennisbijeenkomsten aan over actuele onderwerpen waar u gratis aan kunt deelnemen en kunt terugkijken.
  • BVKZ Academie Shop: Een online omgeving waar e-learnings (met accreditatiepunten) tegen een gereduceerd tarief kunnen aankopen, toewijzen of volgen.
  • Helpdesk: Heeft u een vraag die onze website of nieuwsbrief niet voor u kan beantwoorden? Dan kunt u ons telefonisch en per mail bereiken via onze helpdesk.
  • Samenwerkingspartners: Als u lid wordt van onze branchevereniging kunt u gratis of met gereduceerd tarief gebruik maken van de diensten van deze partners.
Wie zijn onze leden? Past uw organisatie bij BVKZ? Bekijk onze mini-documentaire.

Samen met één van onze leden geven we een indruk wat wij onder kleinschalige zorg verstaan.

 
Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. We staan u graag persoonlijk te woord.

 

Ik wil lid worden