Zorginkoopbeleid Zorgverzekeraars 2024

digitale bijeenkomst

Datum bijeenkomst: 11 april 2023
Tijd: 15:00 uur

Zorgverzekeraars zijn op basis van NZa regelgeving verplicht om elk jaar op uiterlijk 1 april het zorginkoopbeleid voor het komende jaar of de komende jaren op diverse gebieden van de zorg te publiceren. Het zorginkoopbeleid van de verzekeraars geeft niet alleen concreet aan wat er staat te gebeuren per zorgsoort, maar geeft ook aan welke tendensen er spelen.

De laatste jaren wordt er steeds meer waarde gehecht aan het zorginkoopbeleid. Niet alleen dient het zorginkoopbeleid volgens de rechtspraak transparant, objectief en non-discriminatoir te zijn, ook kunnen bepaalde contracteringsbeslissingen van zorgverzekeraars aan het inkoopbeleid worden getoetst. Zorgaanbieders kunnen daar onder omstandigheden dus ook een beroep op doen indien zij zich niet kunnen vinden in bepaalde beslissingen van de verzekeraar wat betreft de contractering.

Eldermans | Geerts analyseert het zorginkoopbeleid van de verzekeraars en maakt daarvan een samenvatting voor de bij hen aangesloten zorgaanbieders en instellingen. Los daarvan is het goed om een overzicht te hebben van de ontwikkelingen in de diverse zorgsoorten.

Aanmelden

Aanmelden

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.