(on)vrijwillige zorg vanuit de Wet zorg en dwang

Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg

Datum bijeenkomst: 15 september 2022
Tijd: 14:00 - 16:00 uur

Het coördinerend team Wzd organiseert in samenwerking met de brancheverenigingen BVKZ, Zorgthuisnl, Federatie Landbouw en Zorg, SoloPartners en Spot (verenigd in de coalitie kleinschalige zorgaanbieders) op donderdag 15 september een online bijeenkomst over (on)vrijwillige zorg vanuit de Wet zorg en dwang (Wzd). De bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijke aftrap gevolgd door een aantal keuze-workshops.

Met deze online bijeenkomst bieden we alle kleinschalige zorgaanbieders, binnen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg, de kans om op een gemakkelijke wijze extra kennis, inzichten en voorbeelden op te halen. De bijeenkomst is zowel interessant voor zorgaanbieders die onvrijwillige zorg toepassen als voor zorgaanbieders die dit niet doen.

Let op: basiskennis van onvrijwillige zorg binnen de Wzd is vereist voor deelname aan de bijeenkomst.

Tijdens de workshops van deze bijeenkomst delen we kennis over passende toepassing en oplossingen rondom het thema onvrijwillige zorg binnen de Wzd. Na een algemene introductie zijn er twee interactieve workshoprondes waarbij we online en in subgroepen thema’s met elkaar verdiepen en ervaringen uitwisselen. De titel van de workshops luiden als volgt:

  1. Vrijheid en Veiligheid
  2. Overbruggingszorg 
  3. Verantwoordelijkheden beleggen
  4. Structurele borging van de Wzd
  5. Onvrijwillige zorg in de ambulante setting
  6. Onvrijwillige zorg en jeugd
  7. Samenwerking met naasten/ mantelzorgers

Aanmelden

Aanmelden

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.